uFeel.me
ВОЙНА
Автор: genkabogdanova,  4 април 2011 г. в 23:09 ч.
прочити: 349

Литературен превод : Генка Богданова

Силни са още детските спомени!
Вчера ли беше?! - мисля с вълнение.
Войната! Сибир. И зимното време.
Нечакано от нас погребение!

Плаче мама в безутешната мъка,
останала съвсем млада вдовица..
Не дочакали с детството разлъка,
ние познахме съдбата на сираци.

Война, война – белези в душите ни!
Минаха години, но помня още аз.
Ние баща си вече не чакаме,
но мечтаем да се завърне при нас.




ВОЙНА
Аркадий Белкин/ Канада

О как сильны воспоминанья детства!
Как будто все произошло вчера -
Война. Сибирь. И зимняя пора
И похоронка нам – и не на что надеяться.
И плачет мама в безутешном горе –
Совсем еще не старая вдова
И, от младенчества ушедшие едва,
Свое сиротство мы познали вскоре.
Прошли года – все помню хорошо.
Война, война – зарубки на душе.
И мы отца домой не ждем уже –
И лишь мечтаем, чтобы он пришел

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me