uFeel.me
Пладне
Автор: vesan,  5 февруари 2009 г. в 15:50 ч.
прочити: 249

Лениво диша марно пладне,
реката влачи се лениво,
в небето пламнало безрадно,
лениво облаче се свива.

Природата дремливо тъне
в дълбока палеща омара.
И сам бог Пан почива сънен
сред нимфи в пещерите стари.


Полдень – Ф.И. ТЮТЧЕВ

Лениво дышит полдень мглистый,
Лениво катится река,
И в тверди пламенной и чистой
Лениво тают облака.

И всю природу, как туман,
Дремота жаркая объемлет,
И сам теперь великий Пан
В пещере нимф покойно дремлет.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me