uFeel.me
A flower was offered to me /William Blake/ - превод
Автор: tedddy,  30 юни 2013 г. в 22:37 ч.
прочити: 389
A flower was offered to me

such a flower as May never bore

but I said: I’ve a pretty rose-tree”,

and I passed the sweet flower o’er.

 

Then I went to my pretty rose-tree,

to tend her by day and by night;

but my rose turned away with jealousy,

and her thorns were my only delight.

William Blake

 

 

Цвете веднъж ми бе подарено -

невиждано нийде по тази земя,

но аз красива роза имах посадена

и от цветето отвърнах глава.

 

Отидох при моята роза красива

да се грижа за нея нощи и дни;

но тя се отвърна от мене ревниво

и за наслада ми останаха нейните бодли. 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me