uFeel.me
ЖЕГА
Автор: Kubrat,  10 юли 2011 г. в 19:02 ч.
прочити: 333

Ужасна жега днеска ни измъчва,

навън е като в адска страшна пещ!

Слънцето отново ни облъчва,

недей се чуди, в къщи беж!

 

Асфалтът се огъва и променя,

но колите все се движат –ей, така.

Горещо е! Климатът се май изменя!

Не стой на Слънце! Недей игра!

 

Във парковете хора има много,

на пейки пенсионери си мълвят.

Приятели замезват, пият бира,

на масичка пасианси се редят.

 

Кафето днес се харчи много

и пият всички в този ден.

Леличка се кара на детенце строго:

„Не се мокри, играй си покрай мен!”

 

Прохлада  има, най-разнообразна

и  Бага Мери сладоледа си продава.

Чашата със кола е отново празна,

судоку  във вестник чичко си решава.

 

Най-готино е днеска край морето,

вълните тихо разливат пак по плажа.

Чайки и гларуси се носят във небето,

момичета, момчета, прибират си багажа.

 

И аз ще ходя скоро до морето синьо!

Обзор харесвам, там е тъй прекрасно!

Ще плувам аз на воля с теб богиньо!

А днес се крия от Слънцето опасно!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me