uFeel.me
ЗАЛЕЗ (над язовир Студен кладенец)
Автор: Anahid,  3 юни 2013 г. в 11:48 ч.
прочити: 320

Последен слънчев лъч земята гали;
целувка взима си за „Лека нощ“.
Над езерното водно огледало
блести в червено като меден грош.

Пълзи по хълма залезът лениво.
В цигулков шепот  песен на щурец
по склоновете нежно се разлива,
в килим се стели от зелен конец.

Потрепва въздухът тревоуханен –
сбогуване с угасващия ден –
и в топлото му вечерно дихание
е скрит животът – чист и прероден…

02.06.2013 г.
Язовир Студен кладенец

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me