uFeel.me
ВРЪХ
Автор: hadjito,  31 март 2011 г. в 17:24 ч.
прочити: 164
От слънце в злато обкован
върхът пред мене се издига.
От въздух свеж опиянен
аз с лекота вървя нагоре,
отхвърлил цялата умора
от делничните свои грижи.
Нагазвам в птича синева
и в извора на тишината
вървя прозвъннал в красота –
докоснал с длани висината.
Върхът е грейнала палитра.
От нея тръгват цветовете
към цялата земя под мен
в прегръдката на ветровете.
И в слънчевия праг препънато
тук спира времето, замира,
и само мисълта се рее –
напред да гони своя връх.
Най-горе спирам запъхтян.
Под мен лежи в покой всемирът
и в слънце целия огрян
аз на върха съм връх сияен.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me