uFeel.me
Утрото и вечерта
Автор: Amenscha,  20 май 2010 г. в 19:18 ч.
прочити: 317
В пазвата на вечерта нежно утро се е свило,
чака слънцето в тъма от индигово мастило.
А звездите като блян са обсипали небето.
Вятър бавно, сякаш с длан прави къдри по морето.
 
Облакът и той пиян, плащове от пух размаха
а луната пък със свян-своята усмивка плаха.
Сън от приказка дошъл, на вратата тихо спира -
после бавно, като в сън, моята душа намира.
 
Този сън потъва в мен, нежно ме люлее в мрака.
Ту е топъл, ту - студен, а дали ще ме дочака?
Утрото е вече тук, мойта нощ го е родила
а денят трепти със звук, блясък и прекрасна сила.
 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me