uFeel.me
Старата къща
Автор: danny,  3 ноември 2005 г. в 00:00 ч.
прочити: 431
Когато погледна в прозореца голям
виждам къщата стара със стария дрян,
виждам весели хора,
треперещи вейки,
старци с бастуни - уморени
присядат на пейки.
Виждам малки деца в големия двор,
които се гонят около стария бор,
кучето радостно маха с опашка,
котката стара - пердетата дращи,
а старата крава и стария вол
разказват си приказки стари в стария обор.
Поглеждам и виждам-
старата стряха - навела глава,
стар гръбнак превила под стари теглила,
стени стари и избелели,
и керемиди тъй избледнели,
дим сив се издига от комин стар и крив.
Когато погледна в прозореца голям
виждам къщата стара със стария дрян.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me