uFeel.me
ОРЕХЪТ
Автор: Krassimira_Stoynova,  5 юни 2013 г. в 07:50 ч.
прочити: 287

Проблесна, освети простора

дотам, до гдето стига взорът,

светкавица от небесата,

за нещо гневна на земята.

 

Кой прàти я? И как тя слезна?

Къде ли се заби? Изчезна!

О, ореха със страшна сила

е поразила, обгорила!

 

Самотен бе, огромен, горд,

на всичките дървета – лорд.

Сам-самин, недостижим,

овъгли се от черен дим.

 

На клони изумрудни листи,

от утринна росица чисти,

съсухрени жълтеят, страдат,

отронват се и падат, падат...

 

А величавата осанка

превърна се в контур – не! – в сянка.

Чер акварел в далечината...

Ах, как превратна е съдбата!

 

 

 

 

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me