uFeel.me
НАЧАЛОТО НА БУРЯТА
Автор: hadjito,  27 март 2011 г. в 09:38 ч.
прочити: 163
НАЧАЛОТО
НА БУРЯТА



От Ботев връх
подскочи вятърът
и полетя надолу с вой.
Тревата се наведе ниско,
изпукаха дървета с кости.
Простенаха скалите
и от отломен камък
далечен стон заглъхна.
На бездната в задавеното гърло
се чу клокочене дълбоко.
Земята се смали и потрепера.
Небето се навъси.
Изблъскана от хребетите стръмни
уплашено помръкна светлината.
Със силен съсък,
една светкавица проблесна,
разполови небето
и гръм разцепи тишината.
Закапаха изрядко
дъждовни тежки първи капки.
Така започна бурята…

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me