uFeel.me
Лятна нощ
Автор: Amenscha,  30 юни 2010 г. в 23:28 ч.
прочити: 359
Лятна нощ със очи от звезди
над земята се спуска полека,
а в тревата полудели щурци
свирят свойта мелодия лека.
 
А отгоре небе тъмночело
се усмихва с луна златоуста
и така към безкрая поело
свойта тъмна наметка разпуска.
 
Лятна нощ с аромати омайни
на цветя и билки потайни -
лудо биле, татул и тинтява,
невен, храсти и горска дъбрава.
 
Тих ветрец плахо повява,
и донася мечтана прохлада.
Гали нежно, люлее житата,
със милувка дарява цветята.
 
Лятна нощ отминава полека,
рой светулки чертаят пътека.
Сънен ромон на изворче живо,
Утро иде - бавно, свенливо...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me