uFeel.me
ЛИПИТЕ КАК УХАЯТ...
Автор: Kubrat,  24 юни 2011 г. в 13:36 ч.
прочити: 289

Липите как ухаят вън

сред блоковете от панели!

Пчелите пак жужат навън,

от прашец са пожълтели!

 

Аромат вълшебен, всички завладя

и дишаме с наслада!

Какво пък? Не даваш ти пари

и обикаляш по площада!

 

Липата е дърво като дърво,

с корона и стебло най- обикновено.

В началото на лятото разцъфва

и става тъй необикновено!

 

Красива е България!

Липи растат на воля във гората!

В градче и село ти поспри,

почини си на сянка под липата!

 

Така е през лятото в моя град

и мойта хубава родина.

Береме всички липов цвят за чай,

за износ във чужбина.

 

Едно ви моля, хора, днес, 

липите тъй красиви не чупете!

Да има липов цвят и в бъдещия ден,

клоните липови не режете!

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me