uFeel.me
Ибис
Автор: blackmirror,  22 март 2008 г. в 00:00 ч.
прочити: 383
Беше в края на топлия Юни,
адски пясък и въздух загрян
Слънце жарко пълзеше по дюните
и разливаше огън без жал...

И в Бокала на пламнала хала
се разхождаше плавно небе,
А отдолу - небрежно скатала
песъчинки за дъно - Море!!

Камиларят държеше юздите,
а камилата глоздяше пот,
А потта се застича в очите
и извря - без да вземе живот.

Подредени изящно, стояха
Пирамидите - чудни, сами,
И във своята хватка държаха
Свинкс един от забравени дни.

И във чудната гледка, незнайно
Как кълбото от огън се скри.
Как зашепнаха дюни потайно
и запяха във глас със Звезди.

Беше в края на топлия Юни,
Във небето бял Ибис кръжи
В топлината на златните дюни
тази вечер летяха мечти.....

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me