uFeel.me
Есенна песен
Автор: valch,  2 октомври 2010 г. в 15:13 ч.
прочити: 324

                          

         Събуждат капчуци заспалите къщи,

         и тропот подгонва врабците ранили,

         помахва ни с вейки и клонът  прекършен -

         отново сме тръгнали с две конски  сили.

 

         Берем, а по устните весел магьосник -

         рисува червени звезди и се смее,

         кошници пълни с нектар и ги носи,

         на пътя, на който е спал суховея.

 

         Наливат се бъчвите с винена лудост,

         и есенна песен в гърдите ми зрее,

         върти гроздомела денят и се чуди -

         как глътка отпива пазачът  небесен.                                

 

                                                              Илия Вълчев

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me