uFeel.me
Есен
Автор: Amenscha,  14 ноември 2010 г. в 23:21 ч.
прочити: 492
Есента свойто златно ковчеже отвори,
с пълни шепи разпръсна пъстри листа,
тревата обагри по полета и двори,
а на слънцето леко отне от знойта.
 
Тъй топлите багри сивотата помете
и наля във душите горчива тъга,
сухи, жълти листенца, спомен от цвете,
разпилени, захвърлени гният в калта.
 
Тъмни облаци вятърът сбра отдалеко,
по небето подгони ги, в куп ги събра.
Те зарониха ситни сълзици полека
и облече мъглива наметка деня.
 
Към небето протягат оголени клони
разсъблечени, тъжни дървета в нощта.
Мокри птици сънуват лазурни простори,
в светлината на трепкаща, плаха луна.
 
И самотно, и тъжно е, плаче небето,
а нощта си отхапва от дългия ден.
Там някъде тайно, скътан само в сърцето,
къс лято ще нося, от студа пощаден.
 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me