uFeel.me
ЕСЕН
Автор: dadi281,  21 октомври 2011 г. в 22:09 ч.
прочити: 269
БЪРЗО ЛЯТОТО ОТМИНА
С ПЪСТРИ СТЪПКИ ДОЙДЕ ЕСЕНТА,
ЩЪРКЕЛЪТ НА ЮГ ЗАМИНА
И ГНЕЗДОТО НА КОМИНА ОПУСТЯ.

СЛЪНЦЕТО СЪС ОБЛАЦИ СЕ БОРИ
И ТРУДНО СИ ПРОБИВА ПЪТ,
КАПКИ ДЪЖД, КАТО СЪЛЗИ ОТРОНЕНИ
ОТ СИНЬОТО НЕБЕ КЪМ НАС ВАЛЯТ.

ВРАБЧЕТА В СТРЕХИТЕ ЗАСЛУШАНИ
В УНАСЯЩАТА ПЕСЕН НА ДЪЖДЪТ,
А В ЛЕХИТЕ МИНЗУХАРИ ЕСЕННИ
КАТ` ЯРКИ ПЛАМЪЦИ ЦЪФТЯТ.

ВЯТЪРЪТ В ДЪРВЕТА СЪС ПРЕМЯНА ПЪСТРА
ЛУТА СЕ И ТЪРСИ СВОЯ ПЪТ,
ЗАЩОТО ЕСЕНТА КЪМ НАС ПРИСТЪПВА
И ДРУГ ИЗГЛЕЖДА РОДНИЯТ НИ КЪТ.
 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me