uFeel.me
ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ!
Автор: hadjito,  22 март 2011 г. в 08:24 ч.
прочити: 156

ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ!


 


1.


 


И сякаш от Луната паднаха търкулнати


и хукнаха на воля пролетни вихрушки.


Учудено Зорницата ги гледа,


поспряла се над боровия връх.


Раздялата с нощта и зимата,


преминала в нерадостния дъх на самотата,


ще трае само кратък миг –


ще мигне и ще плесне с бели длани


задъханият, весел ден


в незащитеното пространство на сърцата ни.


Вихрушките лудуват и насмитат


далече мрака и студа.


И в екота им преминаващ през зората


вървя в запролетената гора –


вървя и в шепата си топла пазя


танцуващия пламък на доброто.


 


 


2.


 


С варак напръска дрянът зимния пейзаж,


а по земята падна с весел звън


росата на разцъфнали кокичета


и капки вечност разпиляха от небето


ухаещите теменужки


край храстите в тревите.


По припеци и минзухарите протриха длани,


запалиха  сърцата на ливадите


с недоукрепналите огънчета на живота.


 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me