uFeel.me
ЖИВОТЪТ Е ЛЮБОВ, НАСЛАДА (1)
Автор: mitivan,  16 февруари 2013 г. в 20:03 ч.
прочити: 615
(Изповедта на една дама)

1

Животът е любов наслада,
мечтая аз да се омъжа;
до де съм на години млада,
съдбата си със мъж да свържа.

Родена съм във китно село -
в дебрите на Предбалкана;
записах право и на дело,
с науката ще се захвана.

Храна да готвя не умея,
но тук е пълно с ресторанти,
ще уча и ще си живея,
защо да мъкна пълни чанти?

Живея с темпо интезивно,
с космични бързи обороти;
привикнах... мисля позитивно -
с разчет на времето по ноти.

На сцената със страст танцувам -
естествена и без задръжки;
цената – тая, дето струвам,
откривам в погледите мъжки.

Ще бъда с вас докрая пряма -
поклонничка съм на чалгата.
Усвоих стъпките от мама,
как в такт да кърша си снагата.

На утрото, кога се будя,
с глава от болка натежала,
се чувствам гузно и се чудя,
защо съм в чужда стая спала!

В квартирата съм след запоя,
набързо правя си прическа...
„Кажи ми душо мила моя,
какво да правя до нощеска?“

1 – 7 юли 2011 mitivan

/ следва продължение /


Творбата е плод на авторска фантазия. Всяка прилика с реално съществуващи лица е случайна.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me