uFeel.me
импресия от октомври
Автор: парнар,  16 октомври 2012 г. в 16:30 ч.
прочити: 261
Пропяха и в мене чужди петли.


А сърцето ти тука остана.


Старо, глупаво… нежно. Още боли.


Още с раните в утрото ставам.



Още билката сутрин по навик варя.


И (по навик) превързвам си дните.


Само в стъпки прохожда у мене сънят.


А пък пътя му води заникъде…



С тази сенчеста болка отляво вали


(като стара езическа песен)


самотата на всички отминали дни.


Нейде в прашните улични кестени.



Ослепял съм… не помня.


Не познах онзи ден


песента на щуреца у мене.


Нито ярката, светла и топла луна.


Като копче от дреха вечерна…



Само раната днес ни разделя… Нали.


А сърцето ти билето чака.


В този кръгъл часовник - без посоки. И дни…


Някак още затискам мрака.


п.с.


Беше тихо и тръпнещо.


Сякаш дъга


нощем болката в мен


бе рисувала.


А животът премина оттам.


На пета.


И се спря.


В сеновала на утрото.


Беше странно измазан


от думи денят.


И неравности в пулса прескачаха.


А животът премина


- тъй случайно живял -


в опустялата спирка на здрача… 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me