uFeel.me
Забранена обич
Автор: galenavyrbeva,  7 октомври 2011 г. в 10:29 ч.
прочити: 172

 

 

 

Забранена обич

На Паоло Бианко от „ Сънят на Паоло”

 


Откраднат миг в пресъхналите устни
с аромат на страст, импулси за живот.
Зад стените той не иска да я пусне,
фантазии съня му с жар крадат.

Ръцете му лицето й да галят,
и устните преливат от копнеж.
Всеки страх във тъмното догаря
в жажда за страстта й,  луд метеж.

Защо в съня отново се завърна-
стон в очите с дъх на сладък грях.
Той искаше и тя да му отвърне
със луди устни в тъмното без страх.

Страх от самотата на щурците,
от онзи тъмен ъгъл на нощта.
От миг на обвинение в очите-
жестока и сподавена вина.

Тя изплете мрежи във душата,
докосната от сребърен прашец.
Устните й светеха от злато-
увенчана с чар, корона от венец.

Ароматът й подгони сетивата,
а в погледа му- тъмен кехлибар,
пламъци на жаждата преляха
за нейните целувки - сладък дар.

Копнеж до болка, сграбчил и стените,
но устните горчаха в празнота.
Отиде си жената на мечтите
изопна тяло в сянка на нощта.

Ръцете му жадуваха страстта й
и устните с целувки да изпият.
сърцето си да стопли от дъха й,
а тя се скри от мъжката стихия.

Изтръгна ли парченцата надежда,
че някой ден ще дойде тук легално?
Виновно поглед щеше ли да свежда,
ако очите му изгаряха сакрално?

 

01.03.2011г.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me