uFeel.me
ЖИВОТ-БОРБА
Автор: fenix,  24 август 2012 г. в 13:15 ч.
прочити: 280
Живот-борба със пръсти изкривени,
копае всеки своя земен път...
За мигове щастливи, въжделени,
за свой семеен и спокоен кът!

Препъваше се, падаше, скърбеше,
а после пак познатата борба...
със силен дух и вяра Тя вървеше,
напред повела своята съдба!

Каляваше се с всяка силна болка,
накрая стана мощен исполин.
Но в погледа четеше се дълбока,
прикрита мъка и въпрос един...

Защо на мен? За кой ли път сломена,
със сълзи тя зашиваше крила...
И литваше... със вяра преродена,
във длан събрала своята душа!

Не се предаде, продължи по пътя,
а там, на края... срещна я небе-
просторно, синьо-щастието и върна
и днес сияе нейното лице...

Живот-борба... Проклета орисия...
Обяд безплатен няма, за беда.
За всеки залък в пълната чиния,
заплащаш с мъка своята цена!

Но идва ден във който звездопади,
посочват пътя и блести нощта.
Това е най- голямата награда-
с любов те среща сродната душа!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me