uFeel.me
ЮНСКО МОРЕ
Автор: bohem,  15 юни 2013 г. в 07:08 ч.
прочити: 407
© Николай Дялков
 
Ти си в мене. Завинаги в мене –
все оная фатална жена,
за която днес вятърът стене,
а и буря фуча не една.
Сякаш бавно взривяваш пак мрака
и разпалваш пак огън в нощта.
Тишината за теб се разплака.
А пък аз ослепях за света.
Ти си в мене. Завинаги в мене.
И си моето юнско море,
дето всъщност уж бе до колене,
но не може у мен да умре –
да напусна вълните му страстни
и да тръгна пак сам по брега.
Все ме теглят водите обратно.
И потъвам в море от тъга.
Ще се върна. Знай. Винаги твой съм.
И ще плувам във твоя пожар.
И ще помня, че бил съм на косъм –
да остана без теб – сам и стар. 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me