uFeel.me
Ябълкова пролет
Автор: yotovava,  11 май 2011 г. в 14:28 ч.
прочити: 266
На прага, ябълковото дърво,
– завършек на една вселена –
не ме попита кой или защо
плода обрал е преди време.

Дойде, раззелени се в лист и дъх,
и с ръст надвисна като облак.
А пролетта разчупи с топъл лъх
погача прясна в грейналата соба.

И седна между нас, като снаха
подаде ни по чаша вино.
На паралията постла месал
с кенари, писани във синьо.

Понякога горчи от сол и хляб,
не ни ли стигнат думите за обич.
На залеза жълтъкът се разля
и блудкав, и безвкусен като охлюв –

нито ни топли, нито се яде
и мяза на петно по риза –
преди нощта във вехтото перде
по дрипи тихо да заслиза.

Но изгревът търкули в своя шал
от ябълката резенче и семка.
И знам – това ще те запази цял,
когато моите очи те сепнат.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me