uFeel.me
Вярната посока
Автор: NimeriQ,  30 октомври 2010 г. в 20:09 ч.
прочити: 383

Не ми се спи. Луната е високо

и лесно се провира в тази стая.

Очите ми те търсят на посоки,

но вярната посока не познават.

Броях овце. Сега броя години

прелистени по навик в календара.

Преди сънувах. Тебе все те имаше,

додето не привикнах да те няма...

И начертах безумни криви линии,

в които да заключа всеки спомен.

Не си спестих ни воля, ни усилия

от мрака си поне да те прогоня...

Но ти остана. Тъмен и всевластен

да ми подпалиш сигурния пристан

където все се криех от опасности

(от страшната реалност, че те искам.)

Сега не спя. Луната се търкулна

по стръмното на тъжната ми вечер.

Сърцето е компас. Посока – пулса...

Но пътят ми към тебе е обречен.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me