uFeel.me
Всеки божи ден
Автор: soni.andonov,  28 март 2010 г. в 12:38 ч.
прочити: 543

Очи отварям, ставам в полумрака.
Като в стартирала програма зареден.
Две чаши слагам, другото ще чака
по навик две, кафето е от мен.

Цигара паля, песента любима,
така  започва всеки божи ден.
Навън сбогува се и тази зима, 
и чак сега поглеждам срещу мен.

Кафето бавно стине неотпито.
Поседнала, кръстосала крака,
безмълвно, с укор и сърдито
ме гледаше реалността.

Отпивам глътка, сред кълбата дим.
От него е сърбежът в очите.
Не вярвам на шепнежът доловим,
че тук е свършил пътят на мечтите.

Така започва всеки божи ден.
Кафето ще оставя, нека си стои.
Та щом се върна вечер уморен,
да си припомня, че реалността горчи.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me