uFeel.me
Вратата на любовта
Автор: ivosla,  8 юни 2008 г. в 00:00 ч.
прочити: 420

 


По тротоара на житейския следобед


парченца суета се разпиляха.


След повей от надежди пролетни


като ненужни въглени изтляха.

 


Във празна стая, есенно откраднат от деня,


обгръщах болката си в плащ непреживяно минало.


Предъвквах радостта си сред презряла самота,


безвдъхновено в самосъжаление преминала.



С криле премръзнали от тъжна непотребност


към любовта неполетял, отново се здрачавах.


Във стъкленицата от предпазливост дебнеща


се блъсках. И окован във себе си оставах...



Смален във ежедневие “безсмислено”,


без вяра лутам се сред чужди петолиния.


В пустинята от грях и страхове измислени


една врата отворена е от години...



Мечтая тази ситуация, и този светъл благослов,


божествената мотивация - да правя нещо от любов...

 

Да ме погледне старата гадателка

и с дрезгав глас да изрече:


“Ти влюбен си”, а после без изобретателност

да ми прошепне: "
Тя обича теб, момче!”...


 



 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me