uFeel.me
Валс
Автор: divaloza,  22 март 2013 г. в 10:24 ч.
прочити: 340
Казах си, стига танцува страстни танга.
Усмири си душата.
Нежните звуци на валса й дай.
И ето облечена в бяло,
чиста като снега,
въртя се на фона на всичко пак бяло
и те докосвам едва.
Танцуваш с мен в непорочна прегръдка.
Не ми шепнеш горещи слова.
Нереално, ефирно и призрачно,
като, че валса отне ни плътта.
Плахи девойки, още не обичани,
с бели рози закичени,
внимават съсредоточени,
на ум си броят,
верните стъпки да не сгрешат.
Техните рокли толкова бели са,
чак се топят.
Под звуците нежни, като воали,
летят и се въртят.
Стъпки повтарят в поетичен захлас.
Няма развитие, ни драматизъм,
нито нощ и море,
ни огнени чувства и страсти.
Толкова снежни и чисти са те.
Не смее да лумне любовен пожар,
за да не обърка на валса,
редящите стъпки без жар.
Бялата роза смених със червена.
която сама си дарих.
Дойде драматизма, затуптяха сърцата,
закапа от вените страст.
Не са за мене вълните на валса,
като във тихо море.
Толкова чист и безплътен,
платоничен, възвишен,
не раздира със нокти ноща.
С огнени ритми, море и въздишки,
ще продължа да осъмвам с танга.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me