uFeel.me
ВЪВ СЪРЦЕТО СЕ РАЖДА ЛЮБОВ
Автор: mitivan,  5 януари 2013 г. в 19:44 ч.
прочити: 634
                                        На Х.

Както от извор водата извира,
тъй във сърцето се ражда любов -
слива се тя с любовта на Всемира,
в нея пулсира Божественен зов!
                   * * *
С думи за поздрав край мене премина,
в мразовития следобеден ден,
среща случайна – пред магазина,
чувства отново пробуди във мен!...
                   * * *
От красивото нявга момиче,
само в гласа и почувствах следа:
„Де си ти, мое бяло кокиче?
Кой ти помага при нужда. В беда?“

Ти отминаваш. Следя те с очите...
нежност звучеше в гласа ти любим...
Как ми се иска до края на дните,
заедно, двамата с теб да вървим...

Златни години, напразно съм тичал
и се заглеждах в красиви жени,
а пък единствено теб съм обичал -
още в училище ти ме плени!...
                   * * *
Както от извор водата извира,
тъй във сърцето се ражда Любов -
слива се тя с Любовта на Всемира
в нея пулсира Божественен зов!



19 ч., 24 ноември - 23 ч, 24 декември 2011
/\"Юношеска любов\"/

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me