uFeel.me
Угаснала любов (буриме)
Автор: voda,  27 април 2011 г. в 09:03 ч.
прочити: 406
Да можеш да простиш и да се върнеш,
да плисне изгрев в моите очи;
мечтите ми отново да прегърнеш,
от радост даже да ми загорчи...

Незнайна сила тъй е отредила –
съдбата ми по тръни да върви.
Без теб съм пойна птица. Но безкрила -
сърцето ми и пее, и кърви.

Защото там надежда пак живее,
като свещица празнично трепти:
не може нищо днес да разпилее,
това, което в мен остави ти.


Угаснала любов, Васил Йотов ( DIAD)

Една угаснала любов се мъчиш ти да върнеш,
напразно, пълниш с надежда твоите очи.
Не искам вече и дори да ме прегърнеш,
дали целувката ти вече няма да горчи.

Съдбата навярно така е отредила,
по своя път днес  всеки сам да си върви.
Угаснала любов е като птицата безкрила,
нима е нужно и душата да кърви.

С любов насила нима  ще се живее,
в сърцето пламъкът й вече не трепти.
Защо е нужно времето така д се пилее,
с угаснала любов душата да хрипти.


    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me