uFeel.me
Трубадур
Автор: tonia_borisova,  2 юли 2011 г. в 02:36 ч.
прочити: 180

 


Гасне зимният ден в залезната рана.


Колко син и смутен погледът ти стана


щом докосна едва устните ми в мрака -


аз извърнах глава, а пък ти... заплака!


Не, недей – не проси Любов – милостиня!


Капка дъжд не гаси жадната пустиня,!                         


Само с шепа трохи – глад не се засища...


Или ВСИЧКО вземи – или НИЩО!НИЩО!


Като шут, с Гордостта, ти не се разделяй –


твоя сянка да е тя даже и в постелята!


Щом затръшне врати Любовта пред тебе –


не помагат молби, нито дар вълшебен!


Виж, пороят влече скали повалени:


има тайно ключе и сърцето студено,


но не зная дали битката си струва?


То е празно – кънти, само ехо чуваш!


Трубадуре, дръпни струните стаени –


нека лумнат искри в тънките им вени:


не е грях Любовта, щом е двоен огън,


но насила, сама – да горя не мога!


Ех, чекръка върти и преде Съдбата


тънки нишки пелин – да горчи в душата,


че без него медът пет пари не струва...


Трубадуре, света ти с Любов лекувай!


 


1998г., с. Люти дол


Из книгата \"Възлопис\"


 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me