uFeel.me
ТРУДНА ЗА ОБИЧАНЕ
Автор: bohem,  27 юли 2012 г. в 21:23 ч.
прочити: 533
Трудна си ми, мила, за обичане.
Аз съм мелничарят стар, ти - вятърът.
Срещаме се в тайнствено пресичане -
аз брашното сбирам... Ти обратното.

Искам да те приютя при хромела,
двамата да сбираме брашното ми.
Вещица магия ли е сторила -
все стои опънато платното ти.

Пееш покрай вятърната мелница.
В нея твойта страст опустошителна
мели и кръвта на мойте делници,
сякаш аз съм в риза усмирителна.

Трудно си ми, мила, за обичане.
В дива страст кънтиш... И незадомена -
скрила си го някъде момичето.
Сгушено, стои то, там - във спомена...

Не фучи, любов, ти, моя, вятърна!
Спри и доведи при мен момичето.
В себе си застлал съм за душата му -
тя трепти и плаче за обичане...
 
Николай Дялков
гр.Тополовград

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me