uFeel.me
ТОЙ СЕ ОБИЧА ОТ МЕНЕ...
Автор: gOra,  27 май 2011 г. в 23:26 ч.
прочити: 286

Копнеж див когато по тоз ме обземе,
бягам далече, накрая на вселената...
В усмирителна риза си връзвам ръцете,
за да не ги протягам към него и двете,
да не го жигосвам с огън фатален
и да не го плаша с образ банален...
Бягам от него и себе си- в мене,
от обич и вечност съм пак сътворена,
от безкрайност и клада, безмълвие и дан,
всичко събрано само в една длан...
От очакване и смиреност, от мъдрост и жал,
от сълза неотронена...Какво ли за нея той би дал?...
Къде съм?- се питам... На върха на иглата?...
Дали ще ме открие и в двата свята?!...
Ще копнее ли да ме пали всеки ден с зората?...
Дали ще ме срещне със мене самата?...
Ще ме посрещне ли такава една... дива,
пясъчна, призрачна и босо щастлива?
Ще ме гледа ли в унес, замаян в екстаз:
„Безумно съм влюбен ей във оназ!”...
Ще ме посипва ли звездна с дъх по небето?
Ще ми извади ли нежно от гърдите сърцето
на длан да го тури, да го види как тупти
с името му от сладката билка „стопи- дни”...
Ще затвори ли широко- шиороко очите си
и ще ме остави ли както знам да го обичам?...
Ще позволи ли на морето да му стане до колене,
разбирайки, че... той се обича само от мене?...

Подарено на Рая!!!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me