uFeel.me
Студено огнище
Автор: heartfelt,  10 август 2011 г. в 15:14 ч.
прочити: 462

Жаравата, изглежда, е угаснала...

И днес, уви, огнището е пусто!

А огънят? Навярно жив е някъде -

в огнище друго, в пламъчета - чувства.

Днес моето е пълно с обгорели

главни, в гротескни мъртвешки колажи -

опушени, изтлели – недотлели,

покрити със студени стари сажди...

Днес мястото на огъня е празно!

А няма по-отчайваща картина

от времето, отминало напразно,

от пустото огнище посред зима,

опушено от минали пожари...

И виещия вятър във комина,

разказващ ни историите стари...

Как огънят веднъж от тук е минал.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me