uFeel.me
Скиталец
Автор: Tania,  20 юли 2011 г. в 02:57 ч.
прочити: 174


И до тази земя ухо долепила,
чувам твоите бесни галопи...
Двете Мечки стоят нависоко. Ухилени.
Предвещават в сърцата разкопки...

Вее залезът в пазвата Вечната жад,
а сънят ми скиталец е буден...
Див жребец не краде ни един конекрад,
само вятър пришпорва залудо...

А когато привечер отпива вода,
той Луната изпива до дъно...
И е цял от копнеж и е късче тъга,
пада ничком, но крак не прегъва...

И го мъката гризе - зоб подир зоб,
много ниви ожънал в сполука...
Не, не спирай напразно край пресния гроб...
Стръкче лимец съм... Още съм Тука...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me