uFeel.me
Самотният бегач
Автор: barona39,  22 август 2012 г. в 13:50 ч.
прочити: 408
Проспах живота си почти на крак
или пък – да речем – наполовина.
Преди години знаех точно как
да удържа жена. И кана с вино.

Сега не знам. Градът един и същ,
съблякъл тишината кротко свети.
Разнася Темза дърве и камъш
към моите изгубени планети.

Не знам дали си  моето ребро,
а аз пък от пейзажа щрих излишен
но в джоба си ти сложи и Монро,
когато гръб разголи на летището.

Аз помня всичко също като слон –
преди цигарка нервно да си свия,
ти поизглади моя панталон
със поглед, по-горещ и от ютия.

А теб те няма. Шупнала от грях,
душата ми съвсем се сгърчи стара.
Аз от бегача Болт по-пъргав бях,
когато те повеждах към олтаря.

Но пък явиш ли ми се тези дни
насън, а още повече наяве
– Я ставай, мили – просто ми викни.
И аз от мъртвите ще се изправя.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me