uFeel.me
СВЯТО МЪЛЧАНИЕ
Автор: zefpet,  1 март 2012 г. в 11:15 ч.
прочити: 682


В смълчаните ти думи се заслушах,

дочувах причудливия им шепот.

През спуснатите мигли се промуши

лъчът на дълго чакания трепет.

 

С ръката си не можех да докосна,

на устните ти, святото мълчание.

Не знаеш ли? В година високосна

се сбъдват само тихите мечтания.

 

Заслушай се, виелицата стихна,

снегът наднича хитро през стъклото.

Висулката май плахо се усмихна,

прокапа от прашинка във окото.

 

Притихнали мълчим, гореща топка

търкаля се по вени и артерии.

Открихме ли онази „наша” нота

от гамата на нощните видения?

 

В снега да скрием святото мълчание,

във пряспа или даже във лавина.

Напролет, преродено във сияние,

ще ни пречисти. Вярвай ми, любима!

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me