uFeel.me
СЛЯПА ЖАЖДА
Автор: galenavyrbeva,  9 февруари 2012 г. в 10:52 ч.
прочити: 207
... или \"И искам го какъвто и да е\"

КАТО ЛУДОСТ МЕ ОБГРЪЩА ЛЮБОВТА ТИ;
ДЪХЪТ ЗАМИРА В ГЪРЛОТО СЪРДИТО.
СЛЯПА ЖАЖДА В МЕН ПОГЛЪЩА И ГЛАСА ТИ,
КАТО СТРУЙКА ПЛАМ ОТ УСТНИТЕ ИЗПИТА.

БЕЗ ТЕБЕ ВСЕКИ МИГ ЩЕ ОПУСТЕЕ
И ЦВЕТОВЕТЕ СА РАЗМИТИ, БЕЗНАДЕЖДНИ.
В СРЕДНОЩНА ПАЗВА ЗНАМ, ЩЕ ПОЛУДЕЯ
В БЕЗВРЕМИЕ МЪЛЧАТ АКОРДИ НЕЖНИ.

КРАСИВА ЛУДОСТ В СЛЯПАТА МИ ЖАЖДА,
ПО- ЧИСТА И ОТ КАПКАТА ВОДА.
С ПАРФЮМНА ДИРЯ ОГЪН В МЕН ПОДКЛАЖДА
КАТО ЛЪЧ ОТ СМИСЪЛ В СТЕНЕЩА РЕКА.

ТВОЕТО ДОКОСВАНЕ ЛЕКУВА
С ДЪХА НА МЪЖ, ПО-СЛАДЪК ОТ НЕКТАР.
СЪРЦЕТО МИ САМОТНО ТЕ СЪНУВА
ВЪВ СПОМЕНИ, УДАВЕНИ ОТ ЖАР.

И ЧАКАМ ТЕ КОГАТО СИ ДОБЪР,
СЯКАШ АЛЕНО СЪРЦЕ НА СЛАДКО ВИНО.
ВЯТЪРА В ОЧИТЕ Е ПОЖАР
КОГАТО ВПИЯ ПОГЛЕД В НЕЖНОТО ИМ ДЪНО.

НО ИСКАМ ТЕ ДОРИ КАТО СИ ЛОШ-
ОТРОВЕН ОТ СТИХИЯ ВЕЛИКАН.
ТОГАВА ДУМИТЕ ТИ РЕЖАТ КАТО НОЖ;
ИЗБУХВА ОГЪН В ЯРОСТЕН ВУЛКАН

И ГРЪМВА НАД ЗЛОЩАСТНАТА ВСЕЛЕНА.
СЛЕД НЕГО И ЗЕМЯТА СЕ ТРЕСЕ.
ЗА МЪЖ ТАКЪВ АЗ ЗНАМ, ЧЕ СЪМ РОДЕНА
И ИСКАМ ГО КАКЪВТО И ДА Е!

09.02.12 г.
ГАЛЕНА ВЪРБЕВА

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me