uFeel.me
СЛЪНЦЕ В ОПУСТЕЛИТЕ МИ РИМИ
Автор: bohem,  12 март 2013 г. в 09:59 ч.
прочити: 622
© Николай Дялков
 
Мъгла и хлад. Бледнее хоризонтът
и сив капак натиска ме отгоре.
Осъден съм с присъда доживотна –
за слънцето си вечно да се боря.
 
А теб те няма – в сивото си скрита.
Потъваш. И дори в студа за тебе
не пеят птици – в тъмното не питат,
дали вървиш към слънчевия хребет?
 
Сбери мъглата в старата си чанта
и бавно хоризонта просветли ми –
та слънцето, зад оня хребет шантав,
да живне в опустелите ми рими! 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me