uFeel.me
Щом утре се събудим
Автор: Maria_Vergova,  1 юни 2013 г. в 08:20 ч.
прочити: 375
Чаршията е опнала гръбнак,
катери се по стръмното нагоре.
Вървиме двама с теб и странно как -
сами сме сред гъмжилото от хора.

А спомени от миналото  спят,
заровени из старите дюкяни
и чудно е как всичко в този град
във мен събужда родовата памет.

Пороят се разплиска изведнъж,
потече из ведро по калдъръма
и сякаш с този луд, проливен дъжд,
болярски огън лумна във кръвта ми.

Реката се разпени, зашумя,
поспря за миг под моста и отмина,
но зная, че целувката ни тя
ще помни даже и след сто години.

И нека звуци или светлини
да глъхнат покрай билото на хълма -
аз виждам само твоите очи
и слушам твоя глас, додето съмне.

И знам, че споменът за тази нощ
ще е греховен и по царски блуден,
и ще гори в зениците ни още,
щом двама с тебе утре се събудим

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me