uFeel.me
СЪПЕРНИЦИ
Автор: MARIYANA,  14 юли 2010 г. в 18:12 ч.
прочити: 752
Откраднах си целувка от деня
и на мига отреагира мрака.
Намуси се, присви очи и притъмня,
опита даже и да ме разплаче.

Денят нехайно покрай мен кръжи,
суетничи с усмивката си бяла,
а мракът негодува и гърми
и залеза до болка нажежава.

Денят кокетничи, но ме отблъсква
от факта, че съзнава своя блясък,
а мракът буйни облаци разпръсква
да зърне мен и да избяга с трясък.

И върху крехка граница сега стоя:
кого от двамата да избере душата?!
Не искам май покоя на деня,
а страстната любов на тъмнината!

   *    *    *

ПП: Не се чудете, ако в нощи летни
      гръмовни бури лудо се извиват -
      ревнува мракът и ме дебне
      ... и търси мене да открие!


    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me