uFeel.me
САМОНАКАЗАНИЕ
Автор: fenix,  26 август 2012 г. в 17:36 ч.
прочити: 341
Заключила сърцето си в килия,
във тъмнината черна на нощта,
Далеч от властващата олелия,
захвърлих го далече от града.

Самотно, не-долюбено и жалко,
брадясало... покрито със бодли.
Нищожно-съществуващо и малко,
заключено зад хиляди врати...

Наказано... за дето не спечели
и не разпери силните криле...
Премачкаха го... обич не намери,
прекършиха го, пръсна се на две!

Наказано... за дето си повярва
и аз повярвах и родих мечта.
Помислих, че пътеката е  вярна,
плесник един... посочи ми земя!

Летеж не бе, но паднах от високо,
събирайки парчетата с ръка...
А То - сърцето, някъде дълбоко,
отново искаше възмездие, дела!

Отново тупкаше и викаше \"Обичай\"
не спря за миг... и разум не сдоби.
Не ме пожали... молеше \"Опитай\"
и... пак юмрукът в мене се  заби...

Не ме пожали... вярата погуби,
раздаваше на всеки къс душа...
Макар да казват този, който люби,
че дава всичко... страшно заболя!

И взех превес- завързах го с верига,
заточих го на края на света...
Обрекох се и слънце да не видя,
удУших свойта рожбица-мечта!

Сега съм куп хартиени салфетки,
купчинка прах... без смисъл и цена.
Без цел и път но даваща си сметка,
че няма как да бъде все така!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me