uFeel.me
Раздяла
Автор: tonia_borisova,  12 юли 2011 г. в 01:09 ч.
прочити: 269

Китарата прашна има сърце

примряло от болка и обич -

от струните спомен за песен тече,

в душата горчи от тревога...

Дочувам гласа ти – приглъхнал и мил;

усещам очите ти в мене

и всичко е сякаш, като преди,

в отдавна стопеното Време!

Запуснат и мъртъв е нашият дом,

замлъкна китарата в него,

а в тъмния ъгъл, свит на руло –

захвърлен, съвсем непотребен,

сивее започнат с въглен портрет –

загадъчно, тънко Момиче...

В прозореца мътен, опънал вратле,

хлапак любопитен наднича

да види как плаха и тъжна стоя,

самичка сред стаята бяла,

притиснала пламнала буза с ръка...

Повярвала в тази Раздяла!

1980г., В.Търново

Из книгата \"Възлопис\"

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me