uFeel.me
Проклятие
Автор: LJULJU23,  29 април 2010 г. в 15:50 ч.
прочити: 329
 

Разплака се слънцето с черни сълзи,
в истерия облак изпадна.
Крещяща от болка, луната се сви,
звездите във бездна пропаднаха.

Реката се спря - замълча като в транс,
а птица застина безмълвно.
Въздъхна земята в забавен каданс,
със страх се разбягаха мълнии.

Една наранена самотна душа
изричаше черно проклятие
и бавно пристъпваше към пропастта,
разтворила страстни обятия.

Нареждаше с мъка прощални слова,
които прорязваха мрака.
Настръхна от ужас безумен нощта,
замря всеки стон във очакване...

Политна във бездната с демонски зов,
отронен от ангелски устни:
Проклинам те, мразя те - теб, да, Любов!
От днес ще съм камък безчувствен.


Превърна се ангелът в твърда скала,
угасна усмивка последна.
Безцветен, бездушен остана света,
потъна във мрак непрогледен...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me