uFeel.me
Предупреждение
Автор: tonia_borisova,  6 април 2011 г. в 21:34 ч.
прочити: 168

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

 

Щом в мрака с дъх лицето ми докосна,

косите самодивски разпилях -

потоци светлина от фосфор

потекоха по твойте рамена:

трептящи и уханно-меки,

обгърнаха те с облака си жив...

Дали сърцето ти усети,

че Щастието предстои?

Не ме познаваш – аз съм остър кремък!

Не е успяла лудата вода

на чувствата да ме оглади още!

Чуй – дремят в мен искри на огън див!

Поискам ли – ще пламнат твойте нощи,

объркани ще хукнат всички дни

и Времето в часовника ще свие

гнездо за Любовта съдбовна,

но пилци в него НЯМА да отгледам!

Не бързай с мен – бъди по-търпелив:

ПО-ТЪРПЕЛИВ от речната вода, която

извайва камъните и брега подроня.

Не искай да ме имаш НЕПОЗНАТА

и на желанието не пришпорвай коня:

ПРЕДЕЛИ ИМА ДАЖЕ В БЛИЗОСТТА!

1984г.,София

 


    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me