uFeel.me
Преди (2)
Автор: siqinazora,  14 юли 2013 г. в 16:29 ч.
прочити: 169

Година мина, после векове,

преди луната да измоли милост

от ангелите с огнени криле,

които пазеха вратите към небето.

Над тези неизбродни светове

от слънчеви огньове сътворени,

прегърнах с обич твоето сърце,

във езера превърнах дъждовете.

Преди да ме намериш бях река,

преди да те целуна беше птица,

простор и влага, ярки цветове,

които във любовен лъч искряха.

Преди да замълчи във нас забравата,

преди измолената вечност за засвети,

преди да се превърнем в ветрове,

във милост устните възторжено се сляха.

Там, в белите устои на нощта,

във  тайна орис сплела сетивата,

на тайното ни невидяно битие,

разлистено в дъбравите на мрака.

Преди да ме обикнеш бях море,

сега маяк съм, спътник изконечен,

не ме забравяй пламенно сърце,

щом ти си обич, нека на брега да светим.

Пречистени от всички грехове,

в изплаканата горест на душите ни.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me