uFeel.me
Първа-последна любов
Автор: LJULJU23,  31 март 2011 г. в 00:11 ч.
прочити: 447
Нощ след нощ те сънувах, всеки ден те копнях. 
По пътеки от тръни все към тебе вървях 
и с ръце изранени, свити в няма молба, 
бавно - камък по камък, преобръщах света. 

Всяка мъка изплаках, всяка болка попих 
и от всяка отрова малка глътка изпих. 
През морета, пустини, планини, езера, 
неотлъчно те търсех - тебе - моя мечта. 

Върхове покорявах, с ветровете летях, 
във вулканите древни вместо лава горях. 
Всяка зима умирах като лист под снега 
и отново се раждах като феникс в прахта. 

И открих те... където не очаквах дори: 
бе родил се в сърцето, кърмен с мойте сълзи, 
с мене, рамо до рамо, бе пребродил света, 
бил си тук и когато мислех, че съм сама. 

Има те, знам, усещам как в гърдите туптиш, 
като буйна жарава как в кръвта ми кипиш, 
моя първа-последна споделена любов, 
нежност, блян и утеха - съкровен благослов.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me