uFeel.me
Параклиса във който искаш да се молиш
Автор: yossifova,  3 февруари 2009 г. в 13:02 ч.
прочити: 136

Уютно ти е във душата ми.

Дори не мислиш за възможно

да хлътнеш в тежки пясъци

и кактуси да те изръфат.

А стъпките ти падат тежко

и хлъзгат се по коловозите,

които аз не искам да си спомням.

Да ги зариеш ти е трудно -

ще израниш краката си.

Но капчиците кръв отронена

отвеждат до параклиса,

във който искаш да се молиш.

Иконите са с образ на осъдени

да дават прошка на неверници.

В параклиси се молят грешници,

които искат да спасят душата си.


Послеслов
--------------

Вратите на параклиса
във който искаш да се молиш
са винаги за влъхвите отворени.
Прокарай пръсти
с дъх на есенна милувка
по иконите
за сбъдване на мъжката ти
обредност.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me