uFeel.me
ПРАХА НА ХЕРБАРИЯ
Автор: slaveja,  15 януари 2011 г. в 15:26 ч.
прочити: 465
Подреди ме в хербария на женските образи
и се шмугна в джунглата на лов

за нова тръпка подклаждаща огъня.

Погълна те пламъка и след сто луни

вулканът изхвърли те - стенещ,

не знаещ какво те боли,

не знаещ дали още живееш.

Късче по късче събираш деня

но бяга последното утре

малко парче от една самота

се отчупи и надеждата блесна.

Може би там-във вчерашният ден

една жена кълбото разплита?

- Ах, лабиринта е труден за мен,

но защо да не опитам?

Нишка по нишка съдбата плетеш,

нишка по нишка разплиташ.

Вчера отмина а в днешният ден

утрето остана навито.

Навързваш възлите на скъсаният миг,

изплиташ зейнали рани,

с една сълза пристъпяш нечут 

и избърсваш праха от хербария.

Какво е останало? Няколко крила

ти напомнят за нещо отминало,

а ти имаш нужда от топла женска ръка

и  две мили очи да останат за винаги!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me