uFeel.me
ПОД СТАРАТА ДЮЛЯ
Автор: jina97,  19 септември 2010 г. в 11:01 ч.
прочити: 327
Да поседнем под старата дюля.
Там въздухът ухае приказно...
И да си спомним за времето,
дето уж ни беше орисано.

А после улисани в спомени
ще помечтаем за сегашно и бъдеще
и думи внезапно отронени
ще ни спомнят за мечти прогонени.

Ела да поседнем под дюлята,
виж старата маса ни кани!
В чаши вино ще налеем,
за тост някой ще подкани...

А глътките във нас ще се разливат,
очи в очи спомените ни събрали,
и нежността в телата ще прелива -
отдавна с тебе пътя сме избрали.

А дюлята ще си ухае на раздяла,
защото знаеш - с тебе сме различни
и виното ще е просто среща
на нашите съдби поединични.

Там под старата дюля 
с искрящите чаши в ръце
недоизказаното ще си кажем,
недомисленото - ще отречем.

Горчивата нишка в сладост ще превърнем
в деня на нашата внезапна среща,
безмълвно с поглед ще се питаме
защо допуснахме онази недозряла грешка.

19.09.2010 г. 10.14 ч.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me