uFeel.me
ПОД ДЪГАТА
Автор: Jovelin,  8 юли 2009 г. в 00:13 ч.
прочити: 358
Ще бъда в алена премяна.
Като калинка, ружа или полски мак.
В една поляна пурпурно-огряна
по залез-слънце ще те срещна пак.

В оранжево ще грейна - от възторзи.
Ще се събуди порив закъснял.
И ще откъсна в горските чертози
прекрасен, сочен, дъхав портокал.

Ще бъда в жълто. Като светла фея
мечти-жълтици с теб ще споделя.
С позлатата на изгрева ще влея
душата си във твоята душа.

А после ще обкича със зелено
снагата ти с цвета на младостта.
Душата ми ще пее - изцелена -
до горски извор в злачната трева.

Скочи тогава в перленото синьо
на моята душа. Какъв екстаз!
Гмурни се надълбоко...да откриеш в нея
лазура на небесния атлас.

Да видиш как с лилави полусенки
се спуска вечер в теменужен цвят.
И в приказна мистерия отсенки
танцуват във феерия над нас.

И двама ще преминем под дъгата -
ръка в ръка, сърце в сърце - ведно.
И тя ще стане шарената дрешка 
на нашето небесно потекло.

Тогава в бяло - ангел ще засвири
на златна арфа чуден славослов.
И цвят и тон с небесно огледало
отново ще ни върнат - там, при Бог. 

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me